Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemCSSConfig has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.oostwold.com/plugins/system/cssconfig/cssconfig.php on line 29
MFC De Gaveborg ontvangt het Grote Appeltje van Oranje

MFC De Gaveborg ontvangt het Grote Appeltje van Oranje

Geschreven: donderdag 26 mei 2016 Geschreven door: Midweek

Foto Bart HomburgOOSTWOLD – Multifunctioneel centrum De Gaveborg heeft vandaag (donderdag) het Grote Appeltje van Oranje ontvangen uit handen van Koningin Máxima.

Ook Dorpshuis Ons Genoegen uit Nieuwer ter Aa en gemeenschapscentrum De Pracht uit Waalre ontvingen een Appeltje. De uitreiking van de prijzen vond plaats op paleis Noordeinde. Iedereen die een van de winnaars wil feliciteren, kan dat doen via www.oranjefonds.nl/felicitatie.

De Gaveborg

 

Ieder jaar ontvangt het initiatief dat het meest compleet is in zijn activiteiten en dat de meeste verbindingen weet te leggen het Grote Appeltje. Dit jaar viel deze eer ten deel aan De Gaveborg. Het thema van de uitreiking is dit jaar ‘Samen zelf doen’, en dat is precies wat er in De Gaveborg gebeurt. De inwoners van Oostwold hebben in 2003 het initiatief genomen voor De Gaveborg, omdat alle voorzieningen in het dorp dreigden te verdwijnen. 150 vrijwilligers zorgen ervoor dat alle sociaal-maatschappelijke voorzieningen onder één dak te vinden zijn. Het ontmoetingscentrum is het hele jaar dagelijks geopend en er wordt van alles georganiseerd. Het is een plek vóór en dóór het dorp.

meer fotos van o.a. Bart Homburg

Film voor Appeltje van Oranje 2016

artikel Midweek

artikel de Krant

artikel Dagblad van het Noorden

Geluidsfragmenten Radio Noord 31 maart 2016 deel 3

Geluidsfragmenten Radio Noord 31 maart 2016 deel 2

Geluidsfragmenten Radio Noord 31 maart 2016 deel 1