Over ons

De Activiteiten Commissie Oostwold organiseert gedurende het jaar diverse evenementen, zoals de Koningsmarkt, bingo’s, pubquizzen, een theatervoorstelling, carnaval, kinderactiviteiten, enzovoorts. En natuurlijk eind augustus/begin september het jaarlijkse Dorpsfeest Oostwold.

We doen dit om mensen in Oostwold samen te brengen, want “liever een goede buur, dan een verre vriend” is niet voor niets één van de meest bekende spreekwoorden. Een dorp is een plek waar mensen elkaar een beetje kennen, een beetje helpen, maar – wat ons betreft – ook veel plezier maken met elkaar.

Dit alles komt één keer per jaar (in het laatste weekend van augustus) samen in het Dorpsfeest van Oostwold: drie dagen lang leuke activiteiten voor jong en oud, versierde straten en blije gezichten.
We roepen dan ook vooral de nieuwe bewoners op om gezellig langs te komen bij de activiteiten die wij organiseren. Kom d’r bij en ervaar wat Oostwold zo’n gezellig dorp maakt!

Wie wij zijn

Domien Meijer is voorzitter van de ACO en woont al sinds zijn vroege jeugd in Oostwold. Hij is vaak de aanjager en heeft twee weken voordat een feest is begonnen, de slingers al hangen.
Hij werkt bij een groothandel in buizen en soms als barman. Domien woont aan de Hoofdstraat met zijn vrouw Anja en drie dochters. Behalve een feestneus, heeft hij dus ook altijd oordoppen op zak.

 

Jan Vink werkt in de verzekeringen, dus met hem als presentator is het succes van de pubquiz altijd verzekerd. Hij woont in de Ericalaan in het witste huis van het dorp, maar is vaak op pad met zijn gezin en de camper. Dat hoeft nooit heel ver weg, want voor Jan is het al vakantie als hij “Huisje op Wielen” draait. Verder is hij fanatiek Pelikaan-S aanhanger en parttime Crocs-posterboy.

Edwin Oostinga woont aan de Munnikevaart en is overdag directeur van een serieus bedrijf, maar op feestjes is het vaak Edwin die het licht uit doet. Hij is letterlijk een druk baasje, want Edwin is ook actief bij de waterscouts, het dorpshuis van Lettelbert en zelfs als gelegenheidsbarman bij Het Witte Paard.

Frouktje Sprenger woont sinds 2011 aan de Gavelaan in Oostwold. Ze meldde zich aan bij de ACO om haar kennissenkring uit te breiden en is daardoor inmiddels een vriendengroep rijker. Frouktje heeft een webshop in tijdelijke tatoeages (Faketattoo.nl) en haar producten zijn op menig festival te vinden.

Arnaud Sprenger woont net als Frouktje in de Gavelaan, toevallig op hetzelfde adres. Hij maakte al een tijdje flyers en beheerde de social media voor de ACO, maar is gepromoveerd tot lid omdat hij zich toch al overal mee bemoeide. Arnaud staat te boek als BBQ-liefhebber en “mister slipper”. Dit inspireerde hem tot het openen van een webshop in bedrukte teenslippers (Misterslipper.nl). Hij is ook actief bij ECO (bekend van de Zonnewal).

Sofie van de Werken woont in Lettelbert, maar is inmiddels behoorlijk geworteld in Oostwold. Je
kunt haar vinden als verpleegkundige in Groningen, of op skeelers in Oostwold. Ze is ook één van de vaste bootcamp fanatiekelingen. Motto: Chardonnay is the only way.

Ook meehelpen?

De Activiteiten Commissie Oostwold zoekt versterking. Heb jij een paar vrije uurtjes over, wil je iets doen voor ons mooie dorp of ervaring opdoen met het organiseren van evenementen? Dan zoeken we jou.
Wie ben jij? Jij bent vooral enthousiast. Voor de rest is alles wat je meebrengt mooi meegenomen! Je vindt het leuk om mee te denken over evenementen en iets terug te geven aan de gemeenschap. Leeftijd en ervaring is ook niet belangrijk. Je doet ervaring op en je leert een hoop mensen kennen in het meest veelzijdige en ondernemende dorp van het Westerkwartier en omstreken.

Daarbij denken we in het bijzonder aan de nieuwe inwoners van Oostwold, want er zijn nogal wat mooie nieuwe woningen verrezen de afgelopen tijd. Er wonen veel leuke mensen in Oostwold en er is geen makkelijkere manier om ze te leren kennen dan door een evenement (mede) te organiseren. Vrees niet: je hoeft niet overal de kar te trekken, maar je kunt ook bij het ene evenement wat meer doen en bij een andere wat minder. Lijkt het je wat? Stuur een mailtje naar aco@oostwold.com en je mag de eerstvolgende vergadering aanschuiven.